Теробороновець переміг у конкурсі на кращий “Запорізький торт” (ФОТО)

У жовтні ресторатор у Запоріжжі оголосив конкурс для кондитерів. Його мета – створити “Запорізький торт”. Днями стали відомі результати й переможець.

Як раніше повідомляв «Акцент», умови конкурсу власник мережі закладів харчування Дмитро Добродій опубліковав на своїй сторінці в соцмережі фейсбук.

За умовами конкурсу, один кілограм торту повинен мати собівартість до 200 гривень, які ресторатор компенсує кожному учаснику.

Переможець конкурсу отримає 3000 гривень, друге місце — 1500 гривень, третє — 500 грн.

І от вчора, 9 листопада, був визначений переможець. Із 33-х учасників обрали 4 номінанти. Як пояснює організатор конкурсу, вирішили додати ще одного номінанта, через неперевершений смак. Тому замість 3-х переможців, їх стало 4.

Щодо процесу вибору переможця, Дмитро Добродій вказав, що акцент був не тільки на смаку, а й на ідеї.

Вкрай важлива була ідея та розуміння кожного інгрідієнта, кожної частинки свого виробу! І звісно поєднання продуктів, смак, зовнішній вигляд – оцінювалось все! – розповів він.

В результаті перше місце, звання «Запорізького торту» отримав виріб молодого чоловіка Микити Калугіна, який служить у лавах тероборони та має таке творче хоббі.

Його тортик вразив всіх з першого погляду, така ніжна та чудова робота! Смак теж приємно вразив, сирний крем, яблучна прослойка, посередині крамбл з грецьким горіхом поєднав дуже вміло! Вважаємо, що маємо достойного переможця!

Тісто філо – це основа. Знизу присипка – крамбл. Далі в торті йдуть яблука з горіхами й чізкейк – розповів Микита. Також він повідомив, що готує десерти тільки для родини, тож є новачком у цій справі.

Друге місце отримала Краєва Агнесса. Її тортик був з супер поєднаних та доступних продуктів – сгущенки у складі крему та коржів із пісочного тіста. Макова прослойка прикрасила виріб із середини та долала родзинки. А «вишенькою» її тортика стала прикраса з маленьких дубових листочків, що є незмінно символом Запоріжжя!

Третє місце зайняв тортик з цікавим складом та історією: медом, у складі бісквітних коржів та прослойкою з абрикосовим варенням! Бо абрикосові сади є візитною карткою Запоріжжя! Подріблений грецький горішок став украсою тортику. Вигадала та смачно поєднала ці запорізькі ігрідієнти Савченко Руслана.

І наше додаткове місце посіла Черних Дар’я за найкращий смак! Дійсно, чорниця, багацько какао-коржів, все це добряче перемащене кремом з маскарпоне та секретна лимонна прослойка…ммм смак вразив усіх, а учасники цікавились рецептом тої смакоти, – додав ресторатор.

Підписуйтесь на Акцент в

Ірина Крамаренко
Редактор