Сучасну кухню важко уявити без холодильника. Його завдання — зберегти свіжість, апетитність та харчову цінність продуктів. З вибором великогабаритної техніки завжди виникають складнощі. У статті детально розбираємося з основними параметрами обладнання, щоб ви мали змогу придбати оптимальну модель.
1. Тип холодильника
Залежить від того, де ви плануєте встановити холодильний девайс. У інтернет-магазині Алло.юа можна вибрати та купити потужний холодильник двох основних типів:
- окремі — пристрої, які можна розмістити в кімнаті незалежно від іншої техніки та меблів;
- вбудовані — холодильники, під які готується спеціальна ніша в кухонному гарнітурі. Вони закриваються декоративними панелями.
2. Об’єм та кількість камер
Для зберігання їжі однієї дорослої людини достатньо холодильного девайса на 100-120 л. На кожного додаткового користувача додається 50-60 л до початкового об’єму.
Залежно від конфігурації холодильної та морозильної камери, існує кілька видів холодильників:
- однокамерний — весь корисний простір знаходиться за одними суцільними дверцятами. Частіше за все є невелика вбудована верхня морозилка;
- двокамерний — має окрему холодильну та морозильну зону. Морозилка може бути розташована зверху, знизу або збоку (моделі Side-by-Side).
Серед конфігурацій холодильників є French Door — це багатодверна модель. Холодильна камера має двері, що розділені на дві рівні половинки, а морозилка розташована знизу.
3. Система розморожування
В процесі роботи пристрою обов’язково з’являється іній та лід. Розморожування може бути ручним або автоматичним. Моделі з ручним методом випускаються все рідше.
- Крапельна — система розморожування, під час якої іній, що накопичується під час роботи компресора на випарнику, самостійно тане та стікає в спеціальний контейнер через дренажну систему.
- No Frost — спосіб сухого розморожування. Всередині холодильної камери повітря нагнітається вентиляторами на змійовики охолодження. Волога осідає на спеціальних трубках. Періодично вмикається ТЕН, який топить іній, а рідина стікає у ванночку.
4. Тип компресора
Компресор — це насос, який перекачує холодоагент системою. Буває двох основних видів:
- лінійний — простий в обслуговуванні, надійний та бюджетний варіант. Поки компресор працює, він нагнітає в камерах холод. Досягаючи необхідної температури, він вимикається. Через деякий час запускається знову й цикл охолодження повторюється;
- інверторний — постійно працює, корегуючи інтенсивність. Менш шумний, економічно споживає електроенергію. Забезпечує відповідну температуру з точністю до градуса.
5. Види керування
Основний параметр, який потрібно задавати в холодильнику — це температура. Просунуті моделі мають додаткові можливості для оптимізації роботи.
Механічне керування реалізується поворотом зручного регулятора, який іноді може працювати з похибкою. Електронне — це керування за допомогою кнопок, кожна з яких відповідає за певну функцію. Сенсорна панель дозволяє в пару дотиків запустити будь-який режим чи точно налаштувати необхідну температуру.