Війна, Новини, Суспільство

У Запоріжжі демонтують частину багатоповерхівки, в яку влучила російська ракета

У Запоріжжі демонтують частину багатоповерхівки, в яку влучила російська ракета
30.05.2023 15:25

У Запоріжжі готуються демонтувати частину багатоповерхівки по вулиці Запорізькій, 2-А. Цей будинок у березні постраждав від російського ракетного удару.

Про це повідомляється у системі закупівель “Прозоро”, передає «Акцент» з посиланням на «Запорізкий проєкт розслідувань».

Демонтувати збираються частину конструкцій 1-го під’їзду багатоповерхівки. Відповідний тендер на проведення робіт 24 травня оголосив департамент з управління ЖКГ Запорізької міської ради. 

Витратити на демонтаж запланували 7,3 мільйона гривень, закупівлю проведуть 1 червня.  

За умовами тендеру, підрядник повинен буде провести підготовчі роботи, зокрема встановити огорожу біля будинку та влаштувати тимчасову дорогу. Окрім того, здійснити руйнування плит перекриття, стінових панелей та внутрішніх стін гідромолотом. Також виконати подрібнення залізобетонних панелей у роторній дробарці. 

Завершити роботи повинні будуть до початку вересня цього року. 

Нагадаємо, «Акцент» публікував фоторепортаж після влучання ракети у вказаний будинок. Він разом із сусіднім постраждав від російської ракетної атаки 22 березня. В день удару місцева влада повідомляла про 25 постраждалих, серед них було двоє дітей – 7 та 9 років. 

Пізніше стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 34 чоловік, двоє людей внаслідок удару померли. 

Підписуйтесь на Акцент в
30.05.2023 15:25


Об Авторе

Игорь Гурьев